MongoDB پایگاه داده NoSQL برای دادههای پویا!

پایگاه داده MongoDB پایگاه داده ابری پنکیک

آرگومان name در اعلان فوق، از نوع رشته‌ای است و نام کالکشنی را مشخص می‌کند که قرار است ایجاد شود. در آرگومان Options هم نوع داکیومنت اندازه حافظه و اندیس‌دهی کالکشن را مشخص می‌کند و یک پارامتر اختیاری به حساب می‌آید. دستور زیر نیز برای حذف یک پایگاه داده به همراه تمام فایل‌های مرتبط با آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. از طریق مراکز داده توزیع شده و فضای ابری، امکان اجرا و استفاده از MongoDB به گونه‌ای فراهم می‌شود که بتوان به سطح جدیدی از دسترس‌پذیری و مقیاس‌پذیری رسید. هم اکنون بیش از 40 میلیون بار توسط هزاران نفر در سراسر جهان دانلود شده است.

لزومی ندارد که هر سند با اسناد دیگر مشابه بوده و می‌تواند انواع مختلفی از داده‌ها را در خود ذخیره کند. فیلدها جفت‌های کلید-مقدار (key-value) هستند که مقدار یا value در آن‌ها می‌تواند از هر نوع داده BSON مانند double ،string ،boolean و … باشد. داده‌هایی که در MongoDB ذخیره می‌شوند، قالب اسناد BSON دارند که فرمت باینری اسناد JSON است. دوره آموزش mongodb مناسب کسانی است که به دنبال یادگیری مهارتی کاربردی و به‌روز برای ورود به بازار کار هستند. این پایگاه داده یکی از دیتابیس‌های کاربردی در سراسر جهان است؛ بنابراین تسلط بر روی آن یک مهارت کلیدی برای کسب درآمد ارزی نیز به‌حساب می‌آید. همچنین افرادی که قبلاً با پایگاه‌داده‌های رابطه‌ای کارکرده‌اند و برای کار با داده‌های بزرگ به مشکل برخورده‌اند، می‌توانند با شرکت در این دوره آموزش رایگان مونگو دی بی مشکلات خود را به‌طور کامل حل کنند.

دیتابیس‌های شما در شبکه مجازی ایزوله مخصوص شما میزبانی شده و دسترسی به آن‌ها فقط با مجوز شما امکان‌پذیر است. تمام منابع سرور در اختیار شماست و به راحتی می‌توانید تغییرات مدنظرتان را اعمال کنید.امنیت، سرعت و پایداری بالا برای میزبانی پروژه‌های بزرگ. سرویس قوی و پایدار که برای نصب و راه‌اندازی سیستم مدیریت محتوای وردپرس بهینه شده است. MongoDB روی اکثر سیستم‌عامل‌ها از جمله Windows ،macOS و Linux قابل نصب است. همچنین، اکثر زبان‌های برنامه‌نویسی مانند JavaScript ،Python ،Java ،PHP و… پشتیبانی می‌شوند.

یکی از این پایگاه‌های داده غیر رابطه‌ای، سیستم Mongo است که پرمخاطب‌ترین پایگاه‌ داده در مجموعه NoSQL‌ به شمار می‌رود. پایگاه داده MongoDB توسط MongoDB.Inc تحت SSPL (مجوز عمومی سمت سرور) توسعه و مدیریت می‌شود و ابتدا در فوریه ۲۰۰۹ منتشر شد. همچنین پشتیبانی رسمی از درایورها را برای تمام زبان‌های محبوب مانند C، C++، C#، و Net، Go، جاوا، Node.js، Perl، PHP، Python، Motor، Ruby، Scala، Swift، Mongoid و .. را ارائه می‌دهد بنابراین، می‌توانید با استفاده از هر یک از این زبان‌ها یک برنامه ایجاد کنید. امروزه شرکت‌های زیادی وجود دارند که از MongoDB مانند فیس‌بوک، نوکیا، eBay، Adobe، Google و غیره برای ذخیره حجم زیادی از داده‌های خود از آن استفاده می‌کنند. ویژگی‌های MongoDB نه تنها تمام این قابلیت‌ها را ارائه می دهد بلکه بدون تاثیرگذاری بر عملکرد با در دسترس بودن انبوه یا مقیاس پذیری، این کار امکانات را در اختیار شما قرار می‌دهد.

این دستور، در صورت عدم وجود collection با نام «myCollection» آن را ایجاد کرده و سپس یک سند شامل نام و سن را در آن درج می‌کند. در آخر،‌فکر می‌کنم همه این نکات کافی است تا بینشی درست درباره MongoDB، یکی از بهترین پایگاه داده‌های NoSql در جهان، بدست آورید. به عبارت ساده، یک دیتابیس، یک collection برای داده‌ها است و هر پایگاه‌داده، دارای مجموعه‌ای از فایل‌ها در یک فایل است. برای ایجاد یک مجموعه در MongoDB، از آبجکت پایگاه داده استفاده کنید و نام مجموعه‌ای را که می‌خواهید ایجاد کنید، مشخص کنید. پایتون به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین زبان‌های برنامه‌نویسی، قابلیت استفاده از MongoDB را با استفاده از کتاب‌خانه “PyMongo” دارد.

برای درج یک رکورد یا سندی که در MongoDB نامیده می‌شود در یک مجموعه، از متد insert_one() استفاده می‌کنیم. برای ایجاد یک پایگاه داده در MongoDB، با ایجاد یکشی MongoClient شروع کنید، سپس یک URL اتصال با آدرس IP صحیح و نام پایگاه داده‌ای که می‌خواهید ایجاد کنید را مشخص کنید. برای اینکه تست کنیم که PyMongo روی محیط ما نصب‌شده یا خیر، دستور آن را در محیط برنامه‌نویسی پایتون وارد می‌کنیم تا ببینیم نتیجه چه خواهد شد. جدول زیر، نشان می‌دهد که تفاوت‌های Cassandra و MongoDB چیست و هرکدام چه ویژگی‌هایی دارند. برای حذف داده‌ها از دستور delete استفاده می‌شود که به سادگی داده‌ها را از کالکشن حذف می‌کند. برای ایجاد داده در MongoDB، از دستوراتی مانند insertOne یا insertMany استفاده می‌شود که به سادگی انجام می‌شوند.

به زبان ساده، این ساختار در پایگاه داده NoSQL مونگو دی بی، مدیریت داده‌ها را به تجربه‌ای آسان و لذت‌بخش تبدیل می‌کند. هدف این دوره آموزشی به عنوان یک دوره آموزش جامع پایگاه داده مانگو دی بی، ایجاد توانمندی در شناخت حوزه مناسب کارکردی این پایگاه داده و توانایی کاربری، پشتیبانی و مدیریت  MongoDB  می باشد. MongoDB یک سیستم مدیریت پایگاه داده رایگان و منبع باز است که از یک ساختار سندگرا استفاده می‌کند. این سیستم یکی از انواع بی شمار تکنولوژی پایگاه داده غیر رابطه‌ای (non-relational) به حساب می‌آید که به عنوان یکی از برنامه‌های پایگاه داده NoSQL طبقه بندی می‌شود. MongoDB یک پایگاه داده ساده، شی گرا، مقیاس‌پذیر و NoSQL است در این دیتابیس اشیا داده در دایکومنت‌های جداگانه ذخیره شده و در آخر تشکیل یک مجموعه (collection) می‌دهند. دقیقا نقطه مقابل پایگاه‌داده‌های رابطه‌ای که از سطر و ستون برای ذخیره‌سازی داده‌ها استفاده می‌کنند.

ترکیب ‌این زبان‌ها به صورت یکجا، سرعت کد نویسی را افزایش می‌دهد و ‌این برای بسیاری از کاربران حائز اهمیت است. با MongoDB می‌توان هر داده‌ای را در هر کجا و به صورت لحظه‌ای با سرعت بالا تجزیه و تحلیل کرد. مانگو دی بی می‌تواند هر نوع داده‌ای را ذخیره کند و این کار را فارق از ساختار، قالب یا منبع و فارق از این مسئله انجام دهد که داده‌ها چقدر سریع تغییر می‌کنند. در MongoDB، گروهی از داکیومنت‌های پایگاه داده را می‌توان کالکشن (Collection) نامید. معادل کالکشن در سیستم مدیریت پایگاه داده رابطه‌ای (RDBMS)، همان «جدول» (Table) است. وقتی که قصد ویرایش طرح‌واره‌ها (شماها) به صورت پویا وجود داشته باشد، هیچ نیازی به غیرفعال کردن سیستم (زمان خاموشی |Downtime) وجود ندارد.

در این مرحله باید تنظیمات گزینشی لازم را برای پیکربندی MongoDB به عنوان یک سرویس انجام داد. اکنون زمان آن فرا رسیده است تا به آموزش نصب MongoDB در ویندوز ۱۰ پرداخته شود. برای اینکه بتوانید تفاوت این دو را درک کنید ابتدا باید تعریف دیتابیس SQL را بشنوید. تنها با یک کلیک از دیتابیس خود در تاریخ مشخص فورک کنید و آن را با اعضای تیم به اشتراک گذاشته یا برای پردازش BI از آن استفاده کنید. با استفاده از پورتال پنکیک میزان استفاده از منابع سرویس، آمار دیتابیس، رخدادها و کوئری‌های کند قابل مشاهده است.

مهارت اصلی که بعد از اتمام دوره آموزش mongodb کسب خواهید کرد، تسلط بر روی مفاهیم و برنامه‌نویسی این پایگاه داده است. در این دوره آموزش mongodbابتدا به معرفی و نصب mongodb پرداخته شده است و سپس دانشجو با دستورات و مفاهیم mongodb آشنا خواهد شد و قادر به اجرای mongodb خواهد بود. اگرچه این دوره یک دوره کامل مقدماتی تا پیشرفته نیست اما می‌تواند نقطه شروع خوبی برای یادگیری این نوع دیتابیس Nosql باشد. با استفاده از دوره‌های آموزشی مکمل به همراه این دوره آموزشی می‌توانید به سطح و درک مناسبی از این نوع بانک اطلاعاتی برسید. داکیومنت‌ها جُفت‌های کلید-مقدار را شامل می‌شوند که واحدهای داده بنیادی در MongoDB به حساب می‌آیند. کالکشن‌ها مجموعه‌هایی از داکیومنت‌ها و توابع را شامل می‌شوند که معادل جدول‌های پایگاه داده‌های رابطه‌ای هستند.

تامین ذخیره خودکار در مانگو دی بی، امکان ادغام، یکپارچه‌سازی و تحویل مداوم را برای عملیات مولد فراهم می‌سازد. طرح‌واره‌های رابطه‌ای ایستا و عملیات پیچیده RDBMS اکنون به گذشته اختصاص دارند. اکنون یک نمایش دو وجهی (binary) از اسناد JSON با فرمت ذخیره سازی اسناد و تبادل داده BSON ارائه می‌شود. یکی دیگر از ویژگی‌های کلیدی، اشتراک گذاری خودکار است که این امکان را فراهم می‌کند تا داده‌های موجود در مجموعه MongoDB در چندین سیستم پراکنده شوند. به این ترتیب مقیاس پذیری افقی در سیستم ایجاد شده و ظرفیت پذیرش داده‌ها افزایش پیدا می‌کند.

MongoDB Compass یک رابط کاربری گرافیکی قدرتمند است که برای کوئری زدن، جمع‌آوری و تجزیه-تحلیل داده‌های MongoDB در یک محیط بصری مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این، دسترس‌پذیری، مقیاس‌پذیری و سازگاری با قوی‌ترین ملزومات امنیت داده و حریم خصوصی در MongoDB Atlas تضمین می‌شود. MongoDB Cloud یک پلتفرم داده یکپارچه است که شامل پایگاه داده ابری سراسری، خدمات جستجو، دریاچه داده و خدمات موبایل و اپلیکیشن می‌شود. سازمان‌های تجاری می‌توانند از MongoDB برای کوئری‌های موردی (ad-hoc)، اندیس‌گذاری، متعادل‌سازی بار ترافیکی (Load Balancing)، انبوهش (Aggregation)، اجرای جاوا اسکریپت در سمت سرور و سایر قابلیت‌ها استفاده کنند. از آنجا که در مدت زمان بسیار کوتاهی به یکی از قدرتمندترین و محبوب‌ترین پایگاه داده‌ها تبدیل شده است، مطمئنا دلایل اساسی برای آن وجود دارد. بیایید در مورد برخی از مزایایی که در این پایگاه داده ارائه می‌شود، بحث کنیم.

در بررسی این که Mongodb چیست دیدیم که این برنامه یک ابزار سرور دیتابیس است که داده‌ها را در یک پایگاه‌داده ذخیره می‌کند. به‌عبارت‌دیگر، MongoDB به شما نرم‌افزار سروری می‌دهد که بعد از راه‌اندازی می‌توانید چندین دیتابیس روی آن ایجاد کنید. همان‌طور که می‌دانیم، این ابزار یک دیتابیس NoSQL است که داده‌ها را در مجموعه‌ها و اسناد ذخیره می‌کند. مانگو دی بی می‌تواند در زمینه اینترنت اشیا (IoT) بسیار کاربردی و مفید باشد. MongoDB امکان «جذب داده‌ها» (Data Ingestion) را با سرعت بالا ارائه می‌دهد و تجزیه-تحلیل زمان واقعی را فراهم می‌سازد که همگی برای استفاده در حوزه اینترنت اشیا بسیار مفید هستند.

این دوره‌ها پروژه‌محور بوده و شما را برای کار در پروژه‌های واقعی آماده می‌کنند. برای درک بهتر این سوال که «کاربرد مونگو دیبی چیست؟» مثالی از یک فروشگاه اینترنتی با هزاران سفارش روزانه را بررسی می‌کنیم. فرض کنید صاحب یک فروشگاه اینترنتی هستید که روزانه هزاران سفارش دریافت می‌کنید. فرض کنید وب‌سایت شما به‌طور ناگهانی محبوب شده و ترافیک آن به‌شدت افزایش می‌یابد. با MongoDB، می‌توانید به‌راحتی منابع پایگاه داده خود را افزایش دهید تا وب‌سایت شما بتواند پاسخگوی این ترافیک باشد.

در این دوره آموزشی، نحوه ساخت وب سایتی ساده و کوچک اما قدرتمند آموزش داده می‌شود. این فرادرس ۵ فصل را شامل می‌شود و بیش از ۵ ساعت محتوای ویدیویی دارد، مدرس آن هم دکتر محمدحسین نجات است. بازی‌های کامپیوتری همواره به میزان زیادی به داده‌ها وابسته بوده‌اند. MongoDB در جنبه‌های مختلفی از پروفایل‌های بازیکنان گرفته تا اندازه‌گیری مسافت (دورسنجی) و مطابقت با تابلوهای امتیازی در بازی‌های رایانه‌ای کاربرد دارد. قالب داده انعطاف‌پذیر داکیومنت در MongoDB امکان تخمین زدن گنجایش یک بازیکن را به راحتی فراهم می‌کند. MongoDB می‌تواند در داخل همان پایگاه داده، هر نوع داده‌ای را با هر ساختاری تجزیه و تحلیل کند و بدون نیاز به استفاده از توان محاسباتی گران قیمت انباره‌های داده، نتایج آنی ارائه دهد.

یک ابزار مدیریتی بسیار کاربردی، با دسترسی‌های بیشتر از یک‌هاست ابری. MongoDB از زبان کوئری مبتنی بر JSON استفاده می‌کند و برای کار با آن به زبان SQL نیازی ندارید. با این دستور سندی که نام آن «navindu» است از مجموعه «myCollection» حذف می‌شود. این دستور یک collection جدید با نام «myCollection» ایجاد کرده اما هیچ داده‌ای را به آن وارد نمی‌کند. شما می‌توانید آخرین نسخه MongoDB را از وب‌سایت رسمی آن دانلود کنید. اگر می‌خواهید اطلاعات کاملی درباره انواع پایگاه داده و تفاوت آن با گوگل شیت کسب کنید، مطلب زیر را از دست ندهید.

استفاده از MongoDB به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد که برنامه‌های موبایل و وب خود را به صورت کارآمد و مقیاس‌پذیر ترسیم کنند. استفاده از تکنولوژی بر اساس نیاز سازمانی شکل می‌گیرد، در نتیجه بهتر است بر اساس نیاز خود بهترین ابزار را انتخاب کنید. پایگاه داده‌های SQL مبتنی ‌بر جدول هستند در حالی که NoSQL‌ها بر اساس مجموعه‌ای از داده‌ها کار می‌کند که به صورت داکیومنت Document ذخیره می­شوند. بنابراین ذخیره کردن انواع و اقسام داده‌ها در آن به راحتی قابل انجام خواهد بود. بنابراین خیلی طبیعی است که پایگاه داده‌های NoSQL از نوع SQL محبوب­تر و پرکاربرد‌تر باشند. انواع پایگاه داده‌های SQL شامل MySQL، Oracle، Microsoft SQL Server، PostgreSQL هستند.

دنیای دیتابیس‌ها را به مثابه کتابخانه‌ای آشفته تصور کنید، انبوهی از اطلاعات بدون نظم و سامان. MongoDB نظم را به این کتابخانه می‌آورد، هر اطلاعات را در قفسه‌ای مشخص و دسته‌بندی‌شده قرار می‌دهد تا به آسانی در دسترس شما باشد. شما می توانید با پرداخت ۶۰ درصد هزینه دوره فیلم ضبط شده کلاس آنلاین را روی حافظه فلش دریافت نمایید. توجه فرمایید که خرید فیلم کلاس شامل عضویت در گروه واتس اپ کلاس و پشتیبانی استاد نمی باشد.اگر بعدا تمایل به شرکت در کلاس داشتید کافیست که مانده شهریه کلاس را بپردازید و در کلاس ثبت نام کنید. نام mongo از کلمه humongous (‌به معنی عظیم و خیلی بزرگ)‌گرفته شده؛ و DB مخفف دیتابیس است؛‌ این نام برای این است که بتواند ایده پشتیبانی از حجم عظیمی از داده‌ها را به نمایش بگذارد. وظیفه SQL یا پایگاه داده رابطه‌ای، شکل دهی به داده‌ها در یک ساختار منظم به منظور ارتباط بهتر و دقیق‌تر با سایر داده‌هاست.

مونگودیبی با داشتن قابلیت‌هایی مثل Indexing، Load Balansing، اجرای کدهای جاوا اسکریپت توسط سرور و پشتیبانی از پایگاه‌داده‌های بسیار حجیم گزینه ایده‌آلی برای پیاده‌سازی پروژه‌های مختلف توسط برنامه نویسان است. با استفاده از MongoDB می‌توانید هر داده را با سرعت بیشتر و در هر مکان که بخواهید، به‌صورت بلادرنگ تجزیه‌وتحلیل کنید. این فناوری قادر است تا هر نوع داده‌ای را بدون توجه به ساختار، فرمت یا منبع آن  و همچنین بدون در نظر گرفتن میزان تغییرات آن، ذخیره کند. طراحی فوق‌العاده و کاربردی مانگو دی بی کمک می‌کند تا چه در دیتاسنتر و چه در سرور ابری، بدون نیاز به ابزار یا سخت‌افزار خاصی، قابل‌اجرا باشد. MongoDB با امکانات و ویژگی‌های منحصر به فرد خود، یکی از پرکاربردترین پایگاه‌های داده NoSQL است که برای مدیریت داده‌های پویا و متنوع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ایندکس‌گذاری در MongoDB برای بهبود عملکرد جستجوی داده‌ها بسیار مهم است. در اینجا به مفاهیم اصلی ایندکس‌گذاری و نحوه استفاده از آن در MongoDB پرداخته می‌شود.

شرکت نرم افزاری 10gen توسعه MongoDB را در سال 2007 به عنوان جزئی از یک پلتفرم برنامه ریزی شده به عنوان نوعی محصول خدماتی آغاز کرد. در سال 2009، این شرکت به یک مدل توسعه منبع باز تغییر یافت و خدماتی مانند پشتیبانی تجاری ارائه داد. در سال 2013، شرکت 10gen نام خود را به MongoDB تغییر داد و در سال 2017 به یک شرکت سهامی عام تبدیل شد. همکاری MongoDB با شرکت خدمات وب Alibaba Cloud در سال 2019، باعث شد که این شرکت بتواند به مشتریان خود راه حل MongoDB-as-a-a-service ارائه دهد. مطلب DBMS را بخوانید تا به طور کامل با سیستم مدیریت پایگاه داده و ویژگی‌های آن آشنا شوید.

SQL فرم کوتاه عبارت Structured Query Language و به معنی زبان پرس و جوی ساختار یافته است. SQL محبوب‌ترین و پرکاربردترین زبان برای کار با پایگاه داده به شمار می‌رود که به زبان برنامه نویسی خاصی محدود نمی‌شود. به این معنی که اکثر برنامه نویسان برای ارتباط با پایگاه داده به این زبان نیاز دارند. یکی از ویژگی‌های جذاب MongoDB آن است که می‌تواند بدون توجه به ساختار، هر داده‌ای را دقیقاً در دیتابیس آنالیز کرده و نتایج را در لحظه ارائه دهد؛ بدون آن که نیاز به هزینه بالا برای ذخیره داده وجود داشته باشد. با بررسی مزایا و ویژگی‌های مثبتی که درباره این ابزار وجود دارد، می‌توانیم متوجه شویم که دلیل محبوبیت Mongodb چیست و چرا این برنامه به‌عنوان یکی از بهترین دیتابیس‌های NoSQL شناخته می‌شود.

این دیتابیس توسط 10gen توسعه یافته و پشتیبانی می‌شود و تحت مجوز عمومی به صورت رایگان در دسترس است. این سیستم برخلاف پایگاه داده SQL، از یک مدل سند گرا با پشتیبانی از انواع مختلف داده بهره می‌گیرد. همچنین یک طرح پویا با پشتیبانی کامل، شاخص انعطاف پذیر و کوئری‌های غنی دارد. علاوه بر این به جای ذخیره اطلاعات در سطرها و ستون‌ها مانند پایگاه داده‌های مختلف، یک فرم باینری از اسناد JSON به نام BSON را ذخیره می‌کند که اجازه می‌دهد اسناد دارای فیلدها و ساختارهای مختلف باشند. در کنار مقیاس پذیری، MongoDB به دلیل ایجاد امنیت بالا نیز مشهور است. این ویژگی به ما امکان می‌دهد داده‌هایی با انواع چند متغیره را در ایندکس کردن، قوانین اعتبارسنجی و دسترسی به داده‌ها ترکیب و ذخیره کنیم.

هزینه‌های مربوط به استفاده تجاری از فناوری مانگو دی بی بر اساس تقاضا، به میزان استفاده، با عضویت سالانه و به همراه پشتیبانی ۲۴ ساعته ارائه می‌شوند. با استفاده از پایگاه داده MongoDB ، بررسی‌های نظارتی، دسترسی به داده‌ها، انبوهش پیشرفته و قابلیت اندیس‌گذاری توسعه‌یافته به هیچ عنوان تحت تاثیر قرار نخواهند گرفت. بدون نیاز به زمان خاموشی، می‌توان طرح‌واره را به صورت پویا ویرایش کرد. با توجه به این قابلیت انعطاف‌پذیری، نگرانی برنامه نویسان در خصوص تغییر داده‌ها بسیار کاهش پیدا می‌کند. به طور کلی، MongoDB به عنوان یک پایگاه داده NoSQL با انعطاف‌پذیری بالا، سرعت و عملکرد بالا، و قابلیت مقیاس‌پذیری برای برنامه‌های مختلف بسیار مفید است. با این حال، مهم است که مزایا و معایب آن را با نیاز‌ها و موارد کاربرد خاص خود مقایسه کنید تا به انتخاب مناسبی برسید.

این شیوه‌های درجه یک و پایدار خودکارسازی (در MongoDB Atlas)، امکان استقرار MongoDB را در سرویس‌های ابری Google Cloud ،AWS و مایکروسافت Azure فراهم کرده است. TCO کل هزینه مالکیت را شامل می‌شود و با استفاده از MongoDB توسعه دهندگان می‌توانند کار خود را بهتر از هر پایگاه داده دیگری انجام دهند. سرویس ابری Atlas همچنین به تیم‌های عملیاتی این امکان را می‌دهد که وظایف خود را به خوبی انجام دهند و به لطف سخت‌افزاری که MongoDB روی آن کار می‌کند، کل هزینه به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. MongoDB با بهره گیری از سرویس‌های ابری و مراکز داده توزیع شده، سطح جدیدی از قابلیت دسترسی و مقیاس پذیری را تضمین می‌کند. همچنین بدون هیچ گونه خرابی و نیازی به تغییر برنامه می‌تواند از نظر حجم داده و همچنین توان مصرفی مقیاس کششی بالایی داشته باشد. MongoDB پایگاه داده برجسته NoSQL در حال حاضر بیش از 40،000،000 دانلود داشته و دارای بیش از 35،000 ریپازیتوری در گیت هاب می‌باشد.

در سال ۲۰۰۹ بود، که  MongoDB به عنوان یک نرم‌افزار اپن‌سورس به بازار عرضه شد؛ با این وجود از طرف MongoDB INC نگهداری و پشتیبانی می‌شد. در سال ۲۰۰۷، توسط 10Gen، یک سازمان مستقر در نیویورک که در حال حاضر MongoDB Inc نام دارد،‌ راه‌اندازی شد. MongoDB با زبان ++C توسعه‌یافته و از dynamic schemaها که شبیه به json است، استفاده می‌کند نه دیتابیس‌های سنتی. با بررسی این جدول، می‌توانید تفاوت‌های دقیق‌ این دو دیتابیس را متوجه خواهید شد. با وجود تمام ویژگی‌های مثبتی که درباره مانگو دی بی‌وجود دارد، می‌بینید که این دیتابیس با برخی معایب هم همراه است. حالا که می‌دانید معایب MongoDB چیست راحت‌تر می‌توانیم برای استفاده از آن تصمیم بگیرید.

MongoDB یک سیستم مدیریت پایگاه‌های داده (DBMS) است که به عنوان یک پایگاه داده NoSQL شناخته می‌شود. اصطلاح “NoSQL” به معنای “غیر SQL” است و به پایگاه‌های داده ارتباطی سلسله مراتبی (RDBMS) معمولاً اشاره ندارد. MongoDB به عنوان یک پایگاه داده NoSQL از مدل ذخیره‌سازی اطلاعاتی سنتی مانند جداول و روابط استفاده نمی‌کند و به جای آن از ساختارهای انعطاف‌پذیری به نام “اسناد” استفاده می‌کند. ذخیره سازی، ساختار و کار با‌ این پایگاه داده‌ها با یکدیگر متفاوت است. سطح پایگاه داده‌های NoSQL از SQL بالاتر است و انواع و اقسام داده‌ها در آن قابلیت ذخیره سازی، پردازش و بازخوانی دارند.

یکی از تفاوت‌های اصلی این است که MongoDB مبتنی‌بر مدل سند است و داده‌ها را در اسناد JSON ذخیره می‌کند، درحالی‌که پایگاه داده‌های رابطه‌ای از روابط جدولی بین داده‌ها استفاده می‌کنند. MongoDB یک سیستم مدیریت پایگاه داده NoSQL است که برای ذخیره، جستجو و مدیریت آسان اطلاعات طراحی شده است. این پایگاه داده از مدل سند (Document-Oriented) استفاده و داده‌ها را به صورت JSON ذخیره می‌کند. این ساختار داده، انعطاف‌پذیری یک تجربه زنده و جذاب را به شما می‌دهد تا داده‌هایتان را به هر شکلی که می‌خواهید، سازماندهی کنید. هر سند در MongoDB مانند یک کارت جادویی عمل می‌کند که از جفت‌های کلید و مقدار تشکیل شده است.


برنامه نویسی تابلو روان با گوشی