سیر سیاه بافت نرم و ژله ای دارد. وی هم اکنون بین 70 تا 100 تن در سال تولید سیر سیاه دارد که در صورت راهاندازی واحد جدید تولیدی و اضافه کردن دستگاهها این میزان تولید بیشتر نیز میشود. به دلیل تخمیری که روی سیر سیاه رخ داده است بوی نامطبوع سیر ( که ناشی از ترکیبات گوگردی است ) از بین میرود و به خاطر بافت ژلاتینی که سیر سیاه دارد ، بسیار راحت در سیستم گوارشی هضم می شود . آلیسین سیر در فرایند تخمیر تبدیل به ترکیبات آنتی اکسیدان می شود که خاصیت درمانی سیر را چندین برابر می کند و با این که مقدار آلیسین در سیر بسیار کم می شود ولی در عوض بوی بد سیر هم از بین می رود. خوب است که بدانید در سیر خام (سفید) موادی وجود دارد که مانع جذب کامل مواد مغذی موجود در سیر می شود اما وقتی که سیر تخمیر شده و تبدیل به سیر سیاه می شود، مقدار مواد مغذی موجود در سیر که با زیست بدن سازگارترند بیشتر می شود و همین موضوع منجر به افزایش جذب این مواد معذی در بدن می شود.

مقدار زیاد آنتی اکسیدان موجود در سیر سیاه باعث می شود به خوبی با اثرات مخرب رادیکال های آزاد در بدن که عامل ایجاد سرطان هستند مقابله کند. مقادیر بیشتر آنتی اکسیدان موجود در سیر سیاه نیز به جلوگیری از عوارض مربوط به دیابت کمک طعم سیر سیاه کند. به گفته بهروزی پس از حدود دو سال تحقیق، نمونهسازی دستگاه و بررسی روشهای تولید سیر سیاه در کشورهای مختلف، موفق به طراحی، ساخت و در نهایت ثبت اختراع دستگاه پیشرفته صنعتی و اتوماتیک فرآوری سیر سیاه شدم که تفاوت چشمگیری با دستگاههای موجود در فایده ی سیر سیاه دیگر کشورها دارد. رضا بهروزی مخترع جوان استان فارسی نخستین فرد در ایران است که با اختراع دستگاه فرآوری موفق به تولید سیر سیاه شده است و در حال حاضر از کشورهای انگلستان، روسیه و کشورهای عربی تقاضا دارد. در این فرآیند، سیر سفید در دستگاه های ویژه ای، تحت حرارت ۶۰ تا ۹۰ درجه سانتی گراد قرار گرفته و در رطوبت ۸۰ تا ۹۰ درصد قرار گرفته و پس از تبخیر آب میان بافتی، سیر سیاه با بافتی نرم و ژله ای به وجود خواهد آمد.

در این مدت سیر دچار تخمیر شده و رنگ و یک سری از خصوصیات آن دچار تغییر می شود به گونه ای که حالت ژله ای پیدا کرده و طعم شیرینی را به خود می گیرد همچنین بوی آن نیز بسیار تغییر کرده و با سیر معمولی بسیار تفاوت پیدا می کند. آشنايي با خواص و مضرات عسل و فواید آن برای پوست. سیر سیاه خواص شگفت انگیزی داشته و به عنوان یکی از قدیمی ترین ادویه جات و ترکیبات گیاهی، در طب سنتی آسیای شرقی، به ویژه چین و ژاپن شناخته می شود. یکی از مهمترین و قابل توجه ترین خواص سیر سیاه به عنوان یکی از ترکیبات دارویی طبیعی در طب سنتی ایران، کاهش ریسک ابتلا به تصلب شرایین، کاهش اکسیژن رسانی به عروق کرونر و سکته های قلبی عروقی است. ✅موثر در کاهش وزن و تناسب اندام حاوی صد و بیست عدد تی بگ . افراد چاقی که از اضافه وزن خود رنج می برند، به دنبال مصرف این ماده رژیمی هستند. بدیهی است کیفیت هر دو یکسان بوده و وزن آنها ۱۷۰ گرم است. این مخترع جوان درباره ویژگیهای این اختراع و تفاوتش با دیگر دستگاهها عنوان کرد: از ویژگیهای این دستگاه تنوع روشهای فرآوری و برنامهپذیری بر اساس الگوریتم و متد تولیدکنندگان کشورهای ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور، چین و همچنین مانیتورینگ و کنترل از راه دور است که محصول نهایی را بسیار با کیفیت و خوشطعم ارائه میدهد.

مصلح این گیاه، روغن بادام یا روغن کره است و از دیگر مصلحات آن، پختن سیر در آب همراه با اندکی نمک است. با توجه به خواص بی نظیری که در سیر سیاه وجود دارد جالب است بدانید که سیر سیاه چگونه درست می شود و می تواند به صورت چه فرآورده هایی در مصارف مختلف به کار گرفته شود. به طور کلی سیر سیاه چندین برابر سیر معمولی خاصیت درمانی دارد که از مهمترین آن ها میتوان به خاصیت ضد سرطانی سیر سیاه اشاره کرد . به طور مثال می توانید در وعده صبحانه خود از این سیر و همراه با نان استفاده کرده و از طعم شیرین آن لذت ببرید و یا آن را در غذا و یا ماست خود ریخته و میل نمایید. توصیه می شود به منظور نتیجه بخشی سریعتر، یک الی دو عدد از حبه سیر سیاه را با شکم خالی بیش از وعده های غذایی اصلی می نموده و سپس یک وعده غذای سبک میل نمایید. استان فارس همواره در تولید محصولات کشاورزی دارای رتبه بوده و در زمینه تولید سیر نیز با تولید سالانه حدود 8 هزار تن سیر تر و حدود 3 هزار تن سیر خشک دارای جایگاه خوبی در کشور است.

ایندکسر